Američki oficiri: NLO-i su nekoliko puta sabotirali naše nuklearno oružje

Nije baš kao u filmu Dan kada je Zemlja stala, ali ideja je slična: ljudi su toliko nepopravljivo ratoborni da vanzemaljci, ili neka superiorna sila, sprečavaju našu destruktivnost. Ovo nije tema o kojoj vojna lica rado pričaju. Ali takvi izveštaji i NLO fenomeni zadobili su pažnju medija u poslednje vreme. Voditelj Foks Njuza, Taker Karlson, bavio se ovom temom u svojoj emisiji koja je emitovana u utorak.

Što se tiče povezanosti NLO-a i nuklearnog oružja, četiri veterana američke avijacije pričala su o tome na nedavnoj konferenciji Nacionalnog pres kluba u Vašingtonu. Prema izveštaju portala Military.com, ispovest svakog veterana je drugačija, ali svi su izneli jednu istu tvrdnju: 1960-ih, NLO-i su sabotirali američko nuklearno oružje, zastrašujući i zbunjujući oficire koji su iskusili te susrete. Neki od njih su decenijama ćutali.

„Čekao sam 40 godina da kažem nešto o tome, a to je jako dugo,“ rekao je Dejvid Šindele, penzionisani kapetan koji je nadzirao lansiranje nuklearnih raketa u vazduhoplovnoj bazi Minot u Severnoj Dakoti. „Sve vreme sam čuvao ovu strašnu tajnu i osetio sam veliko olakšanje priznajući svojim prijateljima i rodbini ono što sam doživeo u službi.”

Takođe je zapažena ispovest kapetana Roberta Salasa. Kao što je The Sun objavio 16. oktobra, Salas je pomenuo bizarni incident koji se odigrao 24. marta 1967. u bazi Malmstrom (Montana), dok je služio kao komandant podzemnog lansirnog objekta. „Bio sam zadužen za deset nuklearnih projektila u vreme kada se NLO pojavio i lebdeo iznad našeg objekta, što su videli svi naši stražari „Bio sam 18 metara pod zemljom, zaključan u betonskoj kapsuli. Dok je NLO bio gore, izgubili smo kontrolu nad svih deset raketa.“

Salas tvrdi da je istovremeno gašenje „nemoguće” jer je svih deset raketa klase Minuteman radilo na nezavisnim sistemima. Izvedena „akcija“ zahtevala je tehnološki nivo kakav nijedna svetska armija nije posedovala, tvrdi kapetan. Rakete su samo prešle u „no go“ status, što znači da nije mogao da ih lansira čak i da je hteo. Salas veruje da je „NLO preneo poruku čovečanstvu”. Pa ipak, uprkos kapetanovom izveštaju, on i njegov komandant bili su odmah primorani da potpišu izjavu da nikada neće pričati o onome što se dogodilo, navodi The Sun.

Konferenciji je prisustvovao i kolumnista Washington Examiner-a Tom Rogan, koji godinama istražuje slučajeve NLO-a. Govoreći u emisiji Takera Karlsona, izjavio je „da su najviši oficiri američkog vazduhoplovstva, na vrhuncu Hladnog rata, potvrdili da su NLO-i komunicirali sa sistemima nuklearnog naoružanja i da su ih sabotirali ili isključili. Činjenica da je to učinila neka „superiorna sila“ i da nema objašnjenja, samo po sebi je velika vest, istakao je Rogan i precizirao:

„Problem je što vlada zna da postoji nuklearna veza. Držali su to u strogoj tajnosti. Iskreno, mogu da razumem zašto su neki podaci poverljivi, ali trebalo bi da otkriju još mnogo toga što znaju. Mislim, zašto mornarica stalno viđa ove stvari sa nosača aviona? Pa, nosači imaju nuklearni pogon. Zašto ih podmornice vide? Opet nuklearna veza. O ‘incidentima’ sa nuklearnim projektilima iz Hladnog rata, postoje verodostojna svedočanstva istoričara Roberta Hejstingsa koji je napisao knjigu NLO-i i nuklearne bombe, sugerišući da su Sovjeti imali slična iskustva. Nešto se tu dešava. Nije do Amerike, Kine ili Rusije… moramo ovo da shvatimo ozbiljno umesto da svedoke i novinare posmatramo kao ludake.”

(TheNewAmerican/FoxNews-ZTP, foto: AFP)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *