Zaposleni u Blizzardu mizerno plaćeni, direktor zaradio 40 miliona $

Veliki izdavač video igara, poznat po naslovima poput Call of Duty i World of Warcraft, suočen je sa unutrašnjim skandalom nakon štu su zaposleni došli do platnog spiska koji pokazuje velike razlike u primanjima.

Kao kreatori nekoliko najpopularnijih i najprodavanijih video-igara na svetu, Activision i njen podizvođač Blizzard Entertainment su moćni izvori profita.

Međutim, neki radnici Blizzarda kažu da su plaćeni toliko loše da su živeli na besplatnoj kancelarijskoj kafi, preskakali obroke kako bi imali za stanarinu, čak i odlagali zasnivanje porodice jer ne mogu da je priušte.

Zaposleni u Blizzardu nedavno su objavili dokument koji pokazuje velike dohodovne razlike unutar kompanije. Najveća stavka u tabeli odnosi se na izvršnog direktora Activision-a Bobija Kotika, koji je za 2019. godinu uknjižio prihod od 40 miliona dolara.

Bobi Kotik, direktor kompanije Activision (foto: Rob Latour/Shutterstock)

Iako neke pozicije u kompaniji idu uz šestocifrenu platu, čitav niz radnika u sektorima kontrole kvaliteta i korisničkih usluga plaćeno je daleko manje, navodi se u izveštaju Blumberga.

„Naš cilj je oduvek bio da zaposlene nagradimo adekvatno i pošteno. Neprestano preispitujemo principe nagrađivanja kako bismo uvažili talenat naših najboljih radnika i uspešno se nosili sa konkurencijom, a sve u cilju većeg ulaganja u zaposlene,” kaže Džesika Tejlor, portparol Activision-a.

„Ove godine su naši najbolji radnici dobili povećanje plata za 20% više nego prethodnih godina. Naša ukupna investicija u dohotke je u skladu sa prethodnim godinama. Takođe, više radnika je ove godine unapređeno u odnosu na prethodne godine.“

(BusinessInsider-ZTP)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *