Vojni i putnički avion presreli svetlozeleni NLO iznad Kanade (video)

30. jula, piloti jednog vojnog i jednog putničkog aviona javili su da su videli misteriozni zeleni NLO kako nestaje u oblacima iznad zaliva Sent Lorens na atlantskoj obali Kanade, preneo je Vice News. Prema izveštaju objavljenom 11. avgusta na zvaničnom sajtu o vazdušnim incidentima, oba pilota su videla „svetlozeleni leteći objekat“ koji je „uleteo u oblak, a zatim nestao“. Objekat nije uticao na letove aviona, napominje se u izveštaju.

Vojni pilot kanadske avijacije leteo je iz baze u Ontariju za Keln u Nemačkoj. Putnički avion je bio KLM Royal Dutch Airlines na letu iz Bostona za Amsterdam. Stefan Votkins, vazduhoplovni i pomorski stručnjak, pogledao je podatke sa transpondera oba aviona i primetio da se vojni avion popeo 300 metara u visinu za vreme incidenta, verovatno da bi izbegao sudar ili bolje osmotrio objekat. Moguće je da je NLO zapravo bio meteor koji se kretao preko neba.

„Da, znam da se viđenje NLO-a poklapa sa početnom fazom meteorske kiše Perseida,“ dodao je Votkins, „ali nemojte da kvarite žurku.“ Izveštaj kanadskog vazduhoplovstva označio je incident opštom kategorijom „vremenski balon, meteor, raketa, NLO“, ne isključujući svemirsku stenu kao moguće objašnjenje.

NLO iznad jezera Sent-Martin, Kanada, 11. avgust 2021. (UFO Institute/Youtube)

Za razliku od američke vlade, kanadsko ministarstvo odbrane ne prati NLO incidente, rekao je njegov portparol za Vice. Ipak, Kanadi ne nedostaje civilnih entuzijasta; decembra 2019, privatni kolekcionar donirao je više od 30.000 dokumenata vezanih za NLO Univerzitetu Manitoba u Vinipegu, uključujući i niz dokumenata o incidentu na Falkon Lejku, najpoznatijem kanadskom slučaju NLO-a.

Pentagon je u junu objavio dugo očekivani izveštaj o preko 140 dokumentovanih viđenja NLO-a. U izveštaju je zaključeno da „većina prijavljenih vazdušnih pojava verovatno predstavlja fizičke objekte“, iako nema dokaza da iza incidenata stoje vanzemaljski posetioci. Naravno, to je samo zvanično odobrena verzija dokumenta od devet stranica. Neki od „najsočnijih detalja“ izveštaja skriveni su u poverljivom aneksu koji javnost nikada neće videti, preneo je Gardijan.

(LiveScience-ZTP, foto: Getty)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *