Vikiliks: Vašington i Džordž Soroš stoje iza afere „Panama“

Vašington stoji iza nedavno objavljenih dokumenata poznatijih kao Panama Papiri (Panama Papers), tvrdi Vikiliks, govoreći da je sve osmišljeno sa idejom da se napadne Vladimir Putin i Rusija.

Napad na Putina finansirala je USAID, američka organizacija, kao i američki milijarder jevrejskog porekla Džordž Soroš. Naime Vikiliks je saopštio kako iza OCCRP (Centar za istraživanje korupcije i organizovanog kriminala ), koji je objavio ova dokumenta, stoji upravo Soroš i američka vlada kroz svoje organizacije.

Cilj jeste bio da se od svih 11.5 miliona dokumenata objavi 1 odsto, odnosno oni gde se pominju poznanici Vladimira Putina. Zapadni mediji su svu krivicu svalili na Putina i njega predstavili u koruptivnom svetlu iako se njegovo ime nigde ne pominje.

Organizacije koje pripadaju Sorošu proglašene su kao nepoželjne u Rusiji. Prošle godine im je zabranjeno realizovanje bilo kakvih projekata, a takođe je donesena zabrana ruskim državljanima da učestvuju u bilo kakvim projektima ovih organizacija.

(russiatoday)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *