Veliki plavi NLO se pojavio iznad Havaja, pa pao u okean (video)

Stanovnici Havaja ostali su zbunjeni nakon što su prošle nedelje posmatrali kako navodno plavi NLO pada u okean. Nekoliko svedoka sa različitih delova ostrva videlo je svetleći plavi objekat kako leti preko noćnog neba u utorak oko 20.30, izveštava Hawaii News Now.

Na video snimcima podeljenim na društvenim mrežama vidi se sjajan plavi objektom koji se kreće nebom. Jedna meštanka, predstavljena kao Moraja, bila je ispred svoje kuće kada je videla NLO kako preleće iznad obližnjeg Imanja princeze Kahanu.

„Podižem pogled i pomislim, u j…te!” rekla je lokalnoj TV stanici. „Počela sam da zovem supruga i ostale jer su svi bili u garaži. Rekla sam, ‘hej, dođite da vidite ovo. Da li vidite ono što ja vidim?’ Svi su potvrdili.”

Prema Moraji, objekat je bio veći od telefonskog stuba i kretao se vrlo brzo, ali nije ispuštao zvuk. Zaintrigiran, bračni par je pratio NLO iz svog automobila otprilike 5 kilometara i zaustavio se na autoputu Ferington, odakle su gledali kako objekaz pada u okean. Nakon toga su pozvali policiju.

Kada su policajci stigli, videli su još jedno belo svetlo kako leti istom putanjom kao i plavi predmet, rekla je Moraja. Nestalo je nakon prelaska preko planine. Policija je incident prijavila Saveznoj vazduhoplovnoj upravi (FAA), ali su iz agencije rekli da nema evidencije o „neprijavljenom ili nestalom avionu”.

Ovaj događaj se pokalapa sa izjavama profesora sa Harvarda koji je ponovio teorije zavere o vanzemaljskom životu i potencijalnim vanzemaljskim civilizacijama koje bi jednog dana mogle da uspostave kontakt sa čovečanstvom.

Avi Loeb, šef odeljenja za astronomiju Univerziteta Harvard, poznat je po teorijama o svemirskoj steni u obliku cigare za koju se veruje da je prvi objekat iz međuzvezdanog prostora. Otkriven u oktobru 2017. godine teleskopom sa Havaja, milionima kilometara udaljeni asteroid je nazvan „Omuamua“, što je havajska reč za glasnika iz daljine, ili izviđača.

Ova crvenkasta stena je dugačka oko 400 metara i udaljava se od Zemlje i Sunca brzinom većom od 26 kilometara u sekundi. U vreme otkrića, Loeb je naišao na burne reakcije naučnika nakon što je ustvrdio da je objekat zapravo odbačeni deo vanzemaljske tehnologije.

(art: ESO/M. Kornmesser)

On i tim istraživača sa Harvarda kasnije su objavili naučni rad zasnovan na teoriji da je ubrzano kretanje stene rezultat vanzemaljske pogonske tehnike. Četiri godine kasnije, Loeb se i dalje drži svoje teorije koju detaljno obrazlaže u novoj knjizi Vanzemaljac: Prvi znak inteligentnog života izvan Zemlje, koja će izaći 26. januara.

„Neki ljudi ne žele da diskutuju o mogućnosti da postoje druge civilizacije,“ rekao je za New York Post. „Oni veruju da smo posebni i jedinstveni. Mislim da je to predrasuda koju treba odbaciti.” Loeb veruje da je Omuamua više od običnog kamena i da zvanično objašnjenje daje sužen pogled na potencijalno mnogo veće otkriće.

„Šta bi se dogodilo da je pećinski čovek video mobilni telefon? Čitav život je gledao kamenje i verovatno bi pomisliti da je to samo svetlucava stena,” objasnio je. „Jedini način da pronađete vanzemaljske civilizacije jeste da primetite njihovo smeće, kao što istraživački novinari pretresaju smeće poznatih ličnosti.

(DailyMail-ZTP, foto: HawaiiNewsNow/prt sc)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *