Pentagon potvrdio autentičnost NLO-a piramidalnog oblika (video)

Niz novootkrivenih slika i videa neidentifikovanih letećih objekata koje je snimila američka mornarica, Pentagon je nazvao autentičnim. Iako mnogi u javnosti govore o misterioznim pojavama NLO-a, moderniji izraz koji se koristi u vojnim krugovima je „Neidentifikovani vazdušni fenomeni“ (NVF), i oni su nešto što obaveštajna zajednica shvata vrlo ozbiljno.

Iako je NLO kontroverzna tema, povezana sa teorijama zavere i pop kulturom, ostaje činjenica da su NVF, koji se ponekad nazivaju i Anomalna vazdušna vozila (AVV), ipak vrlo stvarni i da predstavljaju dokumentovane pojave koje ni vojni stručnjaci ni naučni posmatrači ne mogu lako identifikovati.

Nedavno objavljena otkrića, koja potiču od filmadžije Džeremija Korbela i reportera Džordža Knapa, uključuju snimke misteriozne letelice u obliku „piramide“ koja se kreće nebom, zajedno sa slikama još tri neobična predmeta, od kojih se jedan pojavio na internetu prošle godine. Iako niko pouzdano ne zna poreklo ovih zagonetnih letelica, Pentagon je potvrdio da se radi o autentičnim fotografijama i snimcima američke mornarice.

Mogu da potvrdim da su navedene fotografije i video zapise snimili pripadnici mornarice,“ rekla je portparolka Pentagona Suzan Gof u izjavi prosleđenoj brojnim medijima. „Jedinica za neidentifikovane vazdušne fenomene razmatra ove incidente u okviru tekuće istrage.“

Ali dok Pentagon potvrđuje autentičnost slika, američko ministarstvo odbrane (DOD) nije dalo nikakve informacije, ostajući suzdržano oko rezultata ispitivanja neobičnih letelica. „Kao što smo ranije rekli, u cilju očuvanja operativne bezbednosti i informacija koje bi naši suparnici mogli da zloupotrebe, DOD neće javno iznositi detalje posmatranja ili ispitivanja objekata koji su upali u naš vazdušni prostor i poligone za obuku,“ rekla je Gof.

Ipak, zahvaljujući Korbelovoj i Knapovoj istrazi, može se saznati više o detaljima ovih pojava, uključujući niz obaveštajnih brifinga iz maja 2020., obavljenih radi edukacije vojnog osoblja. U jednom izveštaju se navode detalji posmatranja „piramidalne“ letelice, koju je snimila posada broda USS Russell blizu obale San Dijega u julu 2019. godine.

Dok video snimak jasno prikazuje samo jedan trouglasti objekat, koji se navodno kretao oko 210 metara iznad broda, detaljan izveštaj opisuje tri neidentifikovana objekta koja su nadletela brod. U drugom svedočenju, posada broda USS Omaha opisala je sferično vozilo kako sleće u okean i nestaje u vodi. Prema vojnoj dokumentaciji smatralo se da je letelica potonula, ali tokom potonje pretrage podmorja olupina nije pronađena.

Niz drugih svedočenja zabeležio je član posade F-18 u martu 2019. godine; reč je o tri NVF-a viđena u blizini mornaričko-vazduhoplovne baze Oceana u Virdžiniji, poznata pod nazivima „sfera“, „žir“ i „metalni cepelin“. Iako su primećeni objekti verovatno bili meteorološki baloni ili špijunski dronovi, oni se i dalje vode kao neindentifikovani.

Pentagon ovo nije potvrdio. Na pitanje veb portala The Black Vault da li su ovi NVF-ovi i dalje kategorisani kao neidentifikovani, Gof je uzvratila: „Nemam više informacija za vas sem onoga što je već rečeno.“ Uprkos oprečnim izjavama, nove informacije su potvrdile da DOD nastavlja da istražuje i tretira NVF-ove kao ozbiljnu temu.

(ScienceAlert-ZTP)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *