Pentagon će otvoriti novu kancelariju za istraživanje NLO-a

Novo istražna jedinica biće osnovana pri bezbednosno-obaveštajnoj kancelariji američkog ministarstva odbrane, sa ciljem identifikacije objekata i rešavanja potencijalnih pretnji. Ministarstvo je saopštilo da će osnovati novu grupu za ispitivanje izveštaja o prisustvu NLO-a u branjenom vazdušnom prostoru.

Novu grupu za identifikaciju vazdušnih objekata nadgledaće pomoćnik ministra odbrane za obaveštajne poslove, direktor generalštaba i službenici iz Kancelarije direktora nacionalne bezbednosti. Zamenica ministra odbrane Ketlin Hiks rekla je da prisustvo NLO-a u graničnom vazdušnom prostoru predstavlja potencijalni rizik za posade aviona i širu nacionalnu bezbednost.

Nova grupa, koja će naslediti Operativnu grupu za neidentifikovane vazdušne pojave američke mornarice, radiće na otkrivanju, identifikaciji i kategorizaciji objekata, kao i na proceni sa tim povezanih pretnji, saopštio je Pentagon. Grupa je formirana nakon što je vlada u junu objavila izveštaj sa 144 svedočenja.

U izveštaju stoji da nema dovoljno podataka za utvrđivanje porekla misterioznih letećih objekata. Američka vojska je decenijama negirala, odbacivala i diskreditovala viđenja neidentifikovanih letećih objekata i „letećih tanjira“ još od 1940-ih.

(Reuters-ZTP, foto: Getty)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *