Opasno: Šef CIA predviđa islamistički front na Balkanu

Dolazak šefa CIA-e Johna Brennana u Sarajevo uzburkao je ionako nemirne duhove u BIH i zemljama u okruženju, a špijunski vođa aktualizirao je ISIL-ov balkanski front.

„Gdje ima dima, ima i vatre“ kaže narodna poslovica, a u ovom slučaju i dim i vatra dolaze iz kuhinje kontroverzne CIA-e. Tzv. „Meki trbuh Evrope“ iliti Balkan nije slučajno odabran kao Brenanova destinacija i mnogi navode kako je ovo sasvim očekivana poseta. Podsećamo, šef CIA-e je u Sarajevo doleteo iz Saudijske Arabije – zemlje koja je uz Katar optužena da finansira ISIL.

Brenan je na taj način simbolično presekao vrpcu novog potencijalnog fronta aveti zvane „islamistički terorizam“ što nije ništa iznenađujuće s obzirom da je više od stotinu bosanskih boraca registrovano u redovima famozne „sirijske opozicije“, podržane i finansirane od strane Zapada, iste one koja se danas hrabro naziva ISIL-om.

Amerikance navodno brine sve češće pretvaranje terorističkih ćelija u političke stranke, što je započeo izraelski Likud još pedesetih godina prošlog veka, i na ovakav način nastoje uticati na bosanske interesne grupe.

(nexus-svjetlost.com)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *