NLO ili dronovi? Čudne svetlosne formacije iznad Stamford Bridža u Londonu (video)

Jedan zapanjeni posmatrač bio je svedok neobičnog svetlosnog fenomena iznad londonskog neba. Video je snimljen 26. maja i čini se da prikazuje osam jakih svetala na noćnom nebu. Objekti se kreću dok pulsiraju plavim sjajem.

Dok gledate video snimak, možete da čujete nevericu u glasu osobe koja je snimala događaj. Video je na Jutjubu objavila Betina Askari Bročeto, rekavši da su neobična svetla bila prisutna više od sedam minuta. U opisu video snimka, napisala je „Misteriozna svetla u noćnom letu iznad Londona, sreda 26.05.2021. Da li je to NLO? Snimala sam ta misteriozna svetla kako lete više od sedam minuta.“

Video snimak je preuzeo zaverenički Jutjub kanal UFO Institute. Dok su neki komentatori videa bili šokirani, tvrdeći da je to dokaz o postojanju vanzemaljaca, drugi su ponudili logičnije objašnjenje. Jedna osoba je napisala: „Meni izgleda kao šou bespilotnih letelica!“ Drugi komentator nije poverovao da su to vanzemaljci, jednostavno rekavši: „Ma jok“.

Iako nema dokaza da su NLO-i među nama, viđenja i tvrdnje teoretičara zavere provociraju neka krupnija pitanja. Kris Impi, uvaženi profesor astronomije sa Univerziteta u Arizoni, nedavno je napisao za The Conversation: „Dok se NLO-i provlače kroz popularnu kulturu, naučnici pokušavaju da odgovore na ključno pitanje koje se tiče NLO-a: Jesmo li sami u kosmosu?”

(express.co.uk-ZTP)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *