Nju Džersi: Viralni video “NLO-a“ zapravo je snimak Goodyear cepelina

Neki stanovnici Nju Džersija bili su ubeđeni da je 2020. godina postala prava apokalipsa nakon uočavanja neidentifikovanog letećeg objekta. Međutim, ono što su mnogi pogrešno opazili kao leteći tanjir bio je samo Goodyear-ov cepelin.

U ponedeljak je korisnica TikToka @.babiijennii objavila video snimke letelice koja je opisana kao NLO na autoputu 21 u Nju Džersiju. Video prikazuje i nekoliko drugih građana koji stoje pored autoputa kako bi fotografisali događaj na nebu. Video je od utorka popodne imao 4 miliona pregleda i više od 600.000 lajkova.

Predstavnik Goodyear-a potvrdio je za Insider da je kompanija u ponedeljak uveče poslala cepelin iznad Njujorka i severnog dela Nju Džerzija kako bi snimila NFL utakmicu između Pittsburgh Steelersa i New York Giantsa na MetLife stadionu.

Euforija oko navodnog NLO-a proširila se sa TikToka na Tviter, gde su dva video snimka objavljena i pogledana više stotina hiljada puta. Jedan video od korisnika @DRoiFlor prikazao je cepelin sa autoputa. U sledećem tvitu, korisnik je rekao da je znao da je letelica Goodyear-ov cepelin, a ne o NLO. Takođe, video korisnika @kvngjersei uhvatio je cepelin iznad aerodroma Teterboro.

Inače, kompanija Goodyear je poznata po korišćenju cepelina radi snimanja sportskih događaja iz vazduha i oglašavanja kompanije.

(Insider-ZTP, foto: AFP/Getty)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *