Misteriozni objekat: NLO otkriven na dnu Baltičkog mora?

Tim pomorskih istraživača veruje da je pornašao vanzemaljski svemirski brod dnu okeana, uprkos tvrdnjama drugih izveštača da se radi o potopljenom nemačkom plovilu iz 2. svetskog rata.

Švedski lovci na blago koji sebe nazivaju Okean X, otkrili su misteriozni objekat na dnu Baltičkog mora, za koji kažu da uzrokuje “čudne smetnje” na uređajima kada god se njihov brod nađe u blizini.

Ovaj ronilački tim sada očajniki traži sponzore za dalje istraživanje lokacije, nakon što su izveštaji o neobičnom ponašanju mobilnih i radio uređaja privukli pažnju NLO entuzijasta.

„Bilo šta električno bi se isključilo kada god bismo se zaustavili na poziciji iznad obejkta,“ izjavio je ronilac Okean X-a Stefan Hogerborn još 2012. godine.

„I onda, kada smo se udaljili nekih 200 metara, uređaji su se ponovo uključili, a kada smo ponovo doplovili iznad objekta opet su prestali da rade.“

NLO vernici smatraju da ovaj 61 metar širok i osam metara visok objekat izgleda kao vanzemaljksi brod, sličan Milenijum Falkonu iz serijala Ratova zvezda.

S druge strane, ovo otkriće na dnu mora bi lako mogla da bude mitraljeska konzola sa nacističkog ratnog broda ili protiv-podmornički uređaj.

Takođe, ekspertska analiza sugeriše da je objekat samo stena izbačena u more prilikom otapanja glečera, koju je Okean X tim primetio na svom sonaru niske rezolucije.

„Podaci su slabe rezolucije, detalja i kvantifikacije,“ rekao je za portal Live Science Den Fornani, stručnjak za skeniranje morskog dna pomoću sonara.

„Sonarsko očitavanje ima u sebi mnoštvo oblika zbog čega je teško uraditi analizu, i ne verujem u bilo kakva tumačenja dok se rezultati bolje ne obrade i prilože tehnički detalji o tipu sonara koji je korišćen.“

(9news.com)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *