Kompanija Black Dragon Capital pokreće međunarodnu koaliciju za sajber bezbednost

Black Dragon Capital, vodeća privatna investiciona kompanija koja ulaže u sektore narušene digitalizacijom, nedavno je najavila pokretanje međunarodne koalicije za sajber bezbednost koja okuplja svetsku klasu geopolitičkih lidera, stručnjake za sajber odbranu, inovativne poslovne operatere i globalni kapital radi zaštite osetljive poslovne infrastrukture od nove generacije organizovanih sajber napada.

Budući da su sajber pretnje sve učestalije, i mahom podržane do strane Irana, Rusije i drugih koji nastoje da destabilizuju globalnu ekonomiju, kompanije su u sve većem riziku od napada koji ugrožavaju njihovu vitalnost. Black Dragon Capital je stoga zamislio globalni ekosistem sajber ekspertize, tehnoloških mogućnosti i inovacija u cilju očuvanja sigurnosti globalne tehnologije, medija i trgovine. Black Dragon Capital ima značajno operativno i investiciono iskustvo u visoko profitabilnim sektorima koji su poremećeni digitalizacijom. Ovaj poremećaj često utiče na poslovanje i ekonomiku tih sektora. Ubrzana digitalizacija takođe omogućava zlonamernim akterima da ometaju industrije i regione korsteći ciljane sajber pretnje. Ovo ima sve veći uticaj na našu globalno povezanu zajednicu.

Tokom proteklih nekoliko meseci, Black Dragon Capital je okupio izuzetan tim koji će raditi na ostvarenju ove vizije. Između ostalih, tim uključuje Kita B. Aleksandera, bivšeg generala sa četiri zvedice u američkoj vojsci, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) i šefa Centralne bezbednosne službe (CSS), kao i bivše čelnike Mosada, Federalnih službi Nemačke, IDF-8200 i drugih. Kroz blisku saradnju, uspostavlja se globalna strukturu koja će istraživati nove bezbednosne pretnje.

„Privatni sektor se suočava sa sve češćim sajber napadima od strane kriminalnih organizacija i hakera koje sponzorišu države,“ rekao je general Kit Aleksander. „S obzirom na promenljivu prirodu ovih napada, današnja sajber rešenja vas ne štite od pretnji sutrašnjice. Da bi zaštitile svoju intelektualnu svojinu, digitalnu imovinu, infrastrukturu i prihode, kompanijama su potrebna najbolja sajber rešenja, što uključuje različite senzore i proaktivne presretače. Preko Black Dragon Capital-a, okupili smo pravi tim i tehnologiju za primenu novog, inovativnog pristupa u rešavanju ovih izazova.“

„Sajber napadi na globalna tržišta uzrokuju značajnu finansijsku i socioekonomsku štetu,“ kaže Luis Hernandez Jr., osnivač i izvršni direktor Black Dragon Capital-a. „Mnoge kompanije nisu u stanju da razviju sajber tehnologiju koja proaktivno štiti od ovakvih pretnji. Uzbuđen sam što ćemo okupiti grupu globalno aktivnih savetnika i što je Black Dragon Capital predvodnik u zaštiti industrija širom sveta od sve intenzivnijih digitalnih pretnji.“

(NBC11News-ZTP)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *