Indija: Pakistanska služba planira terorističku akciju tokom praznika?

Pakistanska Interservisna obaveštajna agencija (ISI) navodno planira da izvrši veliki teroristički napad u zemlji tokom sezone praznika, izveštavaju lokalni mediji. U upozorenju objavljenom 18. septembra navodi se da postoji plan „postavljanja improvizovane eksplozivne naprave u kutiji za hranu (tifin)“.

Više bezbednosnih agencija je izdalo upozorenja da je navedeni plan u poodmakloj fazi što se tiče logistike i materijala. U dojavama stoji da ISI planira da postavi bombe na posećenim javnim mestima tokom praznika. Specijalno odeljenje policije Delhija je 14. septembra pohapsilo članove terorističke ćelije iza koje stoji Pakistan, i tako sprečilo napade širom zemlje tokom predstojećih praznika Navratri i Ramlila.

Policija je uhapsila šest muškaraca, uključujući dvojicu terorista koje je obučavao pakistanski ISI, sprovodeći racije u nekoliko regija. Među šestoricom optuženih su Džan Mohamad Šeik, Osama, Mulčan, Zišan Kamar, Mod Abu Bakar i Mod Amir Džaved. Osama i Kamar su boravili u Pakistanu, gde su po instrukcijama ISI-a obučeni su za upotrebu eksploziva i vatrenog oružja.

„Tokom složene operacije uhapsili smo šest osoba, uključujući dvojicu terorista obučenih u Pakistanu. Dvojica uhapšenih, Osama i Kamar ove godine su bili ​​na obuci u Pakistanu, nakon čega su se vratili u Indiju,“ rekao je policijski komesar Niraj Kumar Takur.

(TimesNowNews-ZTP, foto: iStock)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *