Florida: Neobično kretanje NLO-a ukazalo na postojanje podmorske baze? (video)

Posetioci plaže na Floridi bili su zapanjeni kada su ugledali NLO koji je lebdeo na horizontu. Reč je o savršeno loptastom objektu crne boje koji se kretao pravolinijski veoma malom brzinom, a zatim nestao sa vidika.

Poznati lovac na vanzemaljce Skot C. Voring objavio je snimak na svom blogu, UFO Sightings Daily. Voring je ranije tvrdio da NLO-i mogu da siđu u navodne podmorske baze. Međutim, nije ponudio nikakvo objašnjenje na koji način to čine.

Teoretičar zavere je primetio: „Snimak traje 1 minut i 12 sekundi i prikazuje letelicu koja se lagano naginje i otkriva svoj petougaoni oblik. Objekat je primećen tokom zalaska sunca. Verovatno je zaronio u okean kako bi se bolje sakrio od kamere. NLO-i mogu da se kreću kroz vodu jednako lako kao i kroz vazduh.”

Iako su mnogi govorili o vanzemaljskom poreklu letelice, sigurno je da postoji logičnije objašnjenje. Na primer, možda se radi o običnom dronu. Iako nema dokaza da su NLO-i među nama, viđenja i tvrdnje teoretičara zavere pokreću neka krupnija pitanja.

Kris Impi, profesor astronomije na Univerzitetu u Arizoni, pisao je za portal The Conversation: „Dok su NLO-i uobičajena fascinacija u popularnoj kulturi, naučnici pokušavaju da odgovore na suštinsko pitanje: da li smo sami u kosmosu?”

„Astronomi su otkrili preko 4.000 planeta koje kruže oko drugih zvezda, i taj broj se duplira na svake dve godine. Neke od egzoplaneta se smatraju nastanjivim, jer su približno Zemljine mase i na dovoljnoj udaljenosti od svojih zvezda da bi imale vodene površine. Najbliža naseljiva planeta udaljena je manje od 20 svetlosnih godina, što je praktično u našem kosmičkom ‘dvorištu’.“

„Iz dosadašnjih istraživanja može se zaključiti da postoji 300 miliona naseljivih svetova u našoj galaksiji. Svaka od planeta sličnih Zemlji potencijalni je biološki eksperiment. One postoje milijardama godina, što je dovoljan preduslov za pojavu inteligencije i tehnologije. Astronomi su prilično uvereni da život postoji izvan planete Zemlje.“

(express.co.uk-ZTP, foto: Youtube/prt sc)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *