FBI upao u kuću Jutjubera Džejka Pola

Pripadnici federalnog biroa pretresli su dom poznatog Jutjubera Džejka Pola. Pretres se dogodio u kući Jake’s Team 10 u gradu Kalabasasu u Kaliforniji, dok je vlasnik bio odsutan.

Fotografije sa novinarskog helikoptera prikazale su da je FBI iz kuće izneo nekoliko pušaka. Portparol FBI-ja nije rekao zašto pretražuju kuću, samo da je pretres deo istrage koja je u toku.

„Hapšenje nije planirano“, dodao je predstavnik FBI-ja.

Džejk Pol ima oko 20 miliona pratilaca na svom Jutjub kanalu, dok njegov brat Logan Pol ima oko 22 miliona. Deo je grupe Jutjubera pod nazivom Tim 10 koji žive i zajedno snimaju video snimke često kontroverzne tematike.

Broadimage/Shutterstock

U junu ovde godine, Džejk je uhapšen u Arizoni, tokom protesta u tržnom centru nakon smrti Džordža Flojda. Policija je saopštila da su protesti prerasli u nerede nakon što su demonstranti krenuli u pljačku.

Džejk je optužen za upad na privatni posed i nezakonito okupljanje; kasnije je rekao novinarima da se tamo pojavio radi sastanka sa demonstrantima, a optužbe su potom odbačene.

U julu su ga kritikovali jer u svom domu u Kaliforniji organizovao celodnevnu zabavu, gde ljudi nisu nosili maske i nisu držali socijalnu distancu.

Gradonačelnica Kalabasasa, Ališa Vajntraub, rekla je da je „ogorčena“ na Polovo ponašanje, s obzirom da je Kalifornija jedna od američkih država najteže pogođenih koronavirusom.

(BBC-ZTP, foto: Getty)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *