Teksas: Svetleći objekti u formaciji uplašili lokalno stanovništvo (video)

Tajanstvena svetla primećena su kako menjaju formaciju na noćnom nebu Teksasa, u tri odvojena okruga udaljena 130 kilometara. Očevici iz Dalasa i okoline primetili su neobična svetla nakon što je snimak nad južnim predgrađem Danknavilom podeljen na društvenim mrežama.

Mnoštvo svedoka javilo se sa više lokacija, a neki su bili uvereni da su svetla vanzemaljskog porekla. Lokalni trgovac Havier Estrada, koji je napravio video snimak, izjavio je: „Šokiralo me je ono što sam ugledao. Bio sam u poseti porodici i slučajno sam pogledao gore.”

„Video sam lebdeća svetla na nebu i shvatio da svedočim neobičnoj pojavi. Nije bilo strašno, samo jako čudno. Verujem u vanzemaljce, pa sam odmah pomislio da je to NLO. Čim sam ih video bio sam oduševljen, izgledalo je tako stvarno. Ne bih imao ništa protiv da vanzemaljci dođu u posetu, ali znajući nas u SAD-u, verovatno bismo ih napali.“

Havijerov snimak prikazuje četiri svetla na zvezdanom nebu, koja se u jednom trenutku premeštaju praveći kvadratnu formaciju, a zatim razdvajaju i nestaju. Još dva svetla se pojavljuju do kraja snimka. Verovatno se radi o dronovima.

Viđenja su zabeležena u ukupno osam područja u gradu i oko njega, uglavnom prema jugu, pri čemu su mnogi prijavili da svetla formiraju „pravu liniju“. Svedoci su se takođe javili iz Alena, na severu opštine, i Grenburija, na jugozapadu, što čini udaljenost od skoro dva sata vožnje.

Budući da je snimak videlo više od 16.000 ljudi, bilo je puno nagađanja o uzroku fenomena. Neki su tvrdili da su svetla potekla od dronova ili kineskih lampiona, ali niko nije objasnio kako su primećeni na tako udaljenim lokacijama.

Drugi su pominjali satelite i meteorološke balone, mada niko nije pronašao zvanične podatke o njihovom kretanju. Mnogi su zaista poverovali da je fenomen vanzemaljski ili su bili naklonjeni teorijama zavere. Jedan svedok je zaključio: „2020. godina je. Sve je moguće.“

(Mirror-ZTP, foto: Youtube/prt sc)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *