Bliski susret: Turski piloti videli NLO

Samo sat pre nego što će se 800 kilometara dalje u Sredozemnom moru srušiti egipatski putnički avion, piloti na letu između Bodruma i Istanbula videli su neidentifikovani leteći objekat.

Dvojica pilota turskog putničkog aviona imala su tokom leta u četvrtak u 11.30 bliski susret s NLO, izvestio je jedan od najvećih turskih dnevnih listova Hurijet.

„Neidentifikovani objekat sa zelenim svetlima preleteo je između 600 i 900 metara iznad nas. Nakon toga je iznenada nestao. Pretpostavljamo da je to bio NLO“, javili su tom prilikom piloti kontroli leta.

U tim trenucima putnički avion se približavao istanbulskom aerodromu Ataturk i lagano je ponirao, pa je u trenutku susreta s NLO bio na visini od otprilike 5000 metara. Sleteo je bez ikakvih problema pola sata posle toga. Bila je reč o redovnom putničkom letu od mediteranskog turističkog centra Bodrum prema Istanbulu.

Opšta uprava državnih aerodroma u Turskoj,saopštila je da su njeni službenici proverili sve radarske zapise iz tih trenutaka, ali da u tom trenutku na tom delu neba, osim tog putničkog aviona, nisu zabeležili nikakav drugi objekat na nebu.

Iako ova dva događaja zasad nisu dovođena u bilo kakvu vezu, činjenica je da se samo sat kasnije i 800 kilometara dalje, u Sredozemno more srušio egipatski putnički avion sa 66 putnika i članova posade.

(b92.net/express.hr)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *