Afera Mar-a-Lago: Da li je Tramp imao ‘kompromat’ o predsedniku Francuske?

Da li je Donald Tramp imao kompromitujuće podatke o Emanuelu Makronu u tajnim dosijeima koje je FBI zaplenio u njegovoj kući u Mar-a-Lagu? Poznato je da je jedan od fajlova nosio naslov „Info re: Predsednik Francuske“. A poznato je da se Tramp godinama hvalio da zna detalje o Makronovom seksualnom životu. Pa, moguće je. Postoji mnogo posrednih dokaza koji sugerišu da Makron nije sasvim konvencionalan u domenu seksualnosti, ponajmanje zbog braka sa svojom 25 godina starijom profesorkom.

Možda su žbirovi CIA-e bolje informisani od mene, ali je veoma teško zamisliti da je Makron praktikovao nedozvoljene seksualne radnje otkako je izabran za predsednika. Predsednik Francuske ima malo prilika za vanbračne veze, a da se to ne primeti. Možda su lojalni pariski mediji davali sve od sebe da prikriju afere D’Estena, Širaka, Miterana i Olanda od javnosti, ali nijedna nije bila potpuno nepoznata insajderima, i vreme kada su takve stvari ostajale skrivene je prošlo.

Moj prijatelj, koji je blisko sarađivao sa Makronom kod Rotšilda pre nego što je postao ministar u vladi Fransoa Olanda a potom i predsednik, kaže da je bio prilično aseksualna pojava, najviše zaljubljena u sebe. Istina je da je bilo raznih glasina. Na početku svog predsedničkog mandata, sam Makron je na neobičan način izjavio da njegov bivši telohranitelj Aleksandar Benala nije njegov dečko. Benala je svakako bio vrlo čudna pojava u predsedničkoj pratnji. Na kraju je priveden zbog sumnji za korupciju, trgovinu uticajem, falsifikovanje, pranje novca, zloupotrebu diplomatskih pasoša i lažno predstavljanje. Ubrzo je osuđen na tri godine zatvora. Neki tvrde da je Benala možda bio bliži Makronovoj supruzi Brižit nego samom predsedniku.

Makron je često fotografisan sa mladićima i to je podstaklo glasine da je gej, ali do sada bi valjda, ako je to istina, nešto bilo potvrđeno. Časopis Rolling Stone je ovu temu potencirao koliko je mogao, ali je priča prilično tanka. „Tramp se hvalio da ima obaveštajne podatke o Makronovom seksualnom životu,“ objavio je časopis ove nedelje. Tramp je rekao nekima od svojih najbližih saradnika, i tokom i nakon svog boravka u Beloj kući, da zna intimne detalje o ljubavnom životu Makrona, izjavili su navodni insajderi za magazine. „Bivši predsednik je čak tvrdio da je neke od ovih detalja saznao iz ‘obaveštajnih podataka’ koje je video ili o kojima je bio obavešten, kažu ovi izvori. Tramp je bio štur na detaljima, rekli su izvori časopisa, ali budući da je ozloglašeni propagator tračeva, teško je znati da li je nešto od izrečenog utemeljeno u stvarnosti. „Često je,“ kaže jedan od izvora, „teško proceniti da li laže ili ne.“

Atraktivna je pomisao da je Makronov Jelisej leglo bizarne seksualnosti, ali čak i oni koji ga ne vole nemaju nikakve dokaze o tome. Makron nije proizvod seksualno oslobođene generacije soixante huitards (francuski hipici). Njegovi mentori, poput Žaka Atalija, ne pominju se među onima koji su prelazili granicu između poverenja javnosti i privatne požude. Možda grešim, ali cenim da u ovoj priči ima manje ‘mesa’ nego što se na prvi pogled čini. Makron mi više deluje kao narcis nego kao seksualni manijak.

(Jonathan Miller/The Spectator-ZTP, foto: Reuters)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *